Inovácia

Budúcnosť talianskeho espressa je u nás vždy prvoradá. Niekoľko rokov sme boli konfrontovaní zákazníkmi, ktorí sa zaujímali o to, ako zachytiť každý jemný odtieň a rozpoznať arómu v šálke kávy. Často sa pýtali baristu, ako pripraviť unikátnu kávu, tak ako sa zákazníci zaujímajú o špeciality v tých najlepších reštauráciách.

Po štyroch rokoch štúdia a práce sme našli odpoveď a vytvorili jedinečnú receptúru kávy Unico.

Dokonalá chuť

Existuje miesto, kde molekuly a chemické reakcie nadobúdajú podobu, zbližujú sa a stávajú sa pre laikov menej abstraktnými, sú súčasťou každodenného života a toho, čo konzumujeme a pijeme. Tajomstvo dokonalej kávy spočíva v jedinečnej a tajomnej alchýmii, ktorá naplnila históriu chutí a literatúry. Ide o čistú poéziu ako pri básni s usporiadanými veršami a slabikami, rytmom a harmóniu. Umenie, ako aj dokonalá chuť kávy, je veda.

Zrodenie kávy Unico

Približne v roku 1600 vznikla v Benátkach prvá kaviareň. Historické spisy hovoria o tom, ako sa tento nápoj s arómou šíril po hostincoch a pozitívne ovplyvnil chute zákazníkov. Bol to prevrat, ktorý radikálne zmenil naše návyky. Neurobíme žiadnu revolúciu, ale sme presvedčení, že pôžitok, ktorý budete mať po ochutnaní kávy Unico, vás naučí ako porozumieť espressu. Pomocou špičkového vybavenia, filozofie zameranej na čerstvé suroviny a použitia špeciálnych filtrov na vodu, ktoré sú základom pre prípravu espressa, dosiahneme krémovosť a hustotu bez toho, aby sa vytratili znaky typické pre Arabiku.